Leto v záhrade?

22:01

Ahojte,

aj vy sa už tak hrozne tešíte, že je konečne teplo? Ja veľmi aj keď najprv musím zdolať to odporné skúškové. 
Keďže leto sa nezadržateľne blíži, rozhodla som sa, že vám napíšem niečo o tom ako ho prežiť vonku.

Pre mňa je v lete najlepšie keď si sedím do noci vonku a relaxujem. Či už na hojdacej sieti s knihou v ruke, na balkóne s ľadovou kávou, alebo v nejakom tom záhradnom domčeku. 
V dnešnej dobe sú záhradné domčeky čoraz populárnejšie. Podľa mňa, sa to začalo už pred niekoľkými tokmi bielymi stanmi. Ten mal na dvore naozaj skoro každý. My nie :( a veľmi som ho chcela. Postupom času som však prišla na to, že sú naozaj nepraktické. Vydržali strašne málo. Po dvoch - troch týždňoch bol buď prepálený od slnka, alebo ho ľudia naháňali po dvore počas nejakej búrky. Zistili to naozaj všetci a tak si ľudia začali kupovať podobné stany no so železnou konštrukciou. No ani tie nevydržali sile slnečných lúčov, či náporu vetra.


A tak začalo obdobie, keď si ľudia začali stavať záhradné domčeky na mieru. Mám pocit, že ľudí vôbec netrápi koľko také luxusné záhradné domčeky stoja. Sú ochotní investovať do toho všetky svoje peniaze. Niektorí sa dokonca tak boja, aby im z ich domčeka niečo nezmizlo, že si na nich nechajú namontovať dokonca aj bezpečnostné dvere. Tieto domčeky sa tak zmenili z miesta na posedenie a oddych na niečo ako mini domček na záhrade, kde môžete kľudne aj bývať.
Neviem ako vy, ale ja si myslím že je to choré. Ja som si záhradný domček stále predstavovala ako mini drevený domček niekde na strome, kde sa môžeme kedykoľvek pred čímkoľvek ukryť. Len proste jednoduché štyri steny s dekou na zemi, do ktorej sa môžeme zababúšiť ak nám je zima. Po niečom takomto som ja vždy túžila. Ale povedzme si rovno - kto nie? :)
Tiež sa mi veľmi páčia také tie otvorené záhradné domčeky - altánky. Je to príjemné miesto na posedenie pri káve, či pri knihe. Pre mňa je takýto domček úplne dokonalým miestom, i keď musím priznať, že sme taký nikdy nemali, a podľa mňa ani mať nebudeme.
Ale tak je to na ľuďoch ako im dovolia financie, a pre aký typ domčeka sa rozhodnú. Či si chcú vytvoriť krásne miesto na príjemné posedenie, alebo chcú susedovi dokázať, že majú aj na viac ako on a na záhrade im vyrastie nádherný záhradný domisko. :D

Čo si o takýchto domčekoch myslíte vy? Preferujete stanovú klasiku, drevené altánky, alebo preferujete moderný luxus?
Máte aj vy na záhrade, alebo niekde vonku miesto, kde by ste dokázali presedieť/preležať celé dni?
Mali ste, alebo máte na záhrade postavený biely stan? Myslíte si, že to ešte "letí?" Napíšte mi to všetko do komentárov.
Už čoskoro sa môžete tešiť na príspevok o Viedni, a tiež prečo ju mám tak hrozne rada.

You Might Also Like

0 komentárov

Popular Posts

Like me on Facebook

Spolupráca s Babičkinou záhradou